De magische energie van Mallorca

Confronteren en motiveren, dat is wat ik van nature doe. Vroeger vooral met (veel) woorden. Maar nu mijn energetische laag er steeds meer mag zijn, ontdek ik dat het ook gebeurt zonder iets te zeggen. Door simpelweg mezelf te zijn.

Deze ontdekking maakt veel in me los. Want wat als ik door gewoon aanwezig te zijn, mensen zo aanraak dat hun donkere stukken plotseling schreeuwen om aandacht? Dat zij het daardoor moeilijk vinden om in mijn buurt te zijn? Dat mijn energie te beladen is door de pijnstukken die als vanzelf worden blootgelegd. Als was ik een psychiater, gewoon op elk moment van de dag zonder er iets voor te doen.

Wat als ik – als ik helemaal mezelf ben – veel te veel ben voor anderen?

Zeven vrouwen op Mallorca

Deze vraag stond de afgelopen week op een prachtige manier centraal. Ik was bij Casa Rosa retraite op Mallorca om te gaan voelen en ervaren dat en hoe deze plek volgend jaar een aantal retraites van The Fountain Academy gaat faciliteren (meer info volgt snel!).

Een week lang dompelde ik mijzelf onder in een familie van zeven prachtige vrouwen. Samen ontdekten we niet alleen de mooiste plekjes van het eiland maar durfden we ook onze donkere stukken met elkaar te delen. We werden een systeem waarin we helemaal onszelf konden zijn. Het leek wel alsof het universum ons daar bewust bij elkaar had gezet omdat we allemaal een les mochten leren.

Een innerlijke dialoog

Mijn les was 100% mezelf blijven, ook als dat heftig is voor anderen. Dit werd letterlijk getoetst als was het een examen. Ik voelde onmiddellijk weer de oude ego gestuurde neiging om me in te houden of terug te trekken. Maar hoorde ook de luide stem van mijn hogere zelf die aangaf dat ik er helemaal mag zijn, ook als dat voor mijn omgeving even heftig is.

Er ontstond een innerlijke dialoog tussen mijn oude vertrouwde patroon en mijn nieuwe gekoesterde verlangen. Ik liet deze dialoog er helemaal zijn, zonder er iets aan te willen veranderen. Uiteindelijk verstomde de dialoog en smolt ik samen met het verlangen. In verbinding met de magische energie van Mallorca lukte me om mijn zuiverste zelf te blijven. Vanuit die plek ontstond een soort van oervertrouwen dat zich manifesteerde in spontane healing sessies waarmee ook anderen ondersteuning kregen bij hun lessen.

Zo binnen, zo buiten

Ik ben ontzettend dankbaar voor deze ervaring, die me liet zien dat jezelf zijn altijd loont, ook als jouw omgeving in eerste instantie iets anders lijkt te spiegelen. Want die spiegel, dat ben je zelf. Het zijn jouw angsten die weerspiegeld worden. Als je in staat bent om die in de ogen te kijken en te omarmen, verandert er iets in jou wat ook weer jouw omgeving verandert. En precies dat is de onderliggende boodschap van de transformatieprogramma’s van The Fountain Academy die dit najaar het levenslicht gaan zien. Can’t wait!

Scroll naar top