Over transformatie en practice what you preach

Het is begin augustus 2021. Precies een jaar geleden droeg ik mijn kindje (softwarebedrijf Smile) over aan een nieuwe eigenaar. Het leek een grote stap. Maar het was slechts de bovenstroom van wat er in mijn onderstroom mocht transformeren.

Te heftig, te zwak, te veel uit de pas

Gedurende al die jaren bij Smile zette ik mijn heldervoelendheid maar ten dele in. Voor velen om mij heen was dat al flink anders dan normaal. Maar ik hield mezelf continu in. En wees daarmee het belangrijkste deel van mezelf af.

Als ik alles er zou laten zijn, was dat veel te heftig voor mijn omgeving. Als ik al die gevoeligheid zou tonen was ik een zwakke leider. Als ik al mijn magie zou omarmen liep ik als directeur van een IT-bedrijf veel te veel uit de pas. Zo had ik mezelf geprogrammeerd.

Ik vond het abnormaal dat ik in de energie kon lezen wat iets of iemand nodig had. Durfde niet te vertellen over mijn toegang tot een soort van universele bron van wijsheid. Ik baalde ervan dat zakelijke besluiten die het belang van het geheel niet dienden mij op zielsniveau raakten. Werd ongeduldig als anderen niet zagen hoe dingen met elkaar samenhangen. En probeerde wat ik werkelijk zag en voelde vanuit een rationele dialoog te overstemmen.

Heldervoelendheid als grootste kracht

Maar als mijn heldervoelendheid er niet mag zijn, wordt de essentie van wie ik ben geblokkeerd. Mijn neiging om op te komen voor mensen (en dieren) in nood, mijn talent om een menselijke spiegel voor anderen te zijn, mijn levendige fantasie waarin alles mogelijk is, mijn dwars-denkvermogen dat altijd wel een oplossing paraat heeft, mijn intuïtie, mijn creativiteit, mijn zorgzaamheid en mijn morele kompas.

Zonder mijn heldervoelendheid kan mijn diepgewortelde passie voor mensen en de manier waarop zij samenwerken niet voldoende meanderen. En ontneem ik mezelf mijn grootste kracht.

The making of The Fountain Academy

Nu dit besef op een nog diepere laag is doorgedrongen, is het tijd om mezelf weer op het podium te zetten. Niet alleen met BlockChi als transformatiecoach, maar ook via The Fountain Academy met prikkelende transformatieprogramma’s voor samenwerken vanuit autonomie en verbinding, die via co-creatie tot stand komen.

Achter de schermen ben ik hier al een tijdje mee bezig, maar het is tijd om uit de schaduw te komen. De komende weken neem ik jullie daarom mee in alle stappen die ik zet om The Fountain Academy echt op aarde te zetten. De pieken én de dalen. De besluitvaardigheid én de twijfel. Het plezier én de angst. Practice what you preach dus. Here I am!

Scroll naar top